Gratis verzending vanaf €75 NL / €100 EU / €200 WERELD
Verzending binnen NL is maar €5,95!
Gratis in-store pickup & retour
Alle orders zijn met liefde ingepakt ❤
  • Nederlands
  • Van Tinderdate naar samen een winkel: dit is het liefdesverhaal van Ella en Timo

    Janine Guijt - Indebuurt Utrecht - 31 / Mar / 2018

    Van Tinderdate naar samen een winkel: dit is het liefdesverhaal van Ella en Timo

    Het liefdesavontuur van Ella (26) en Timo (24) begon met een Tinderdate. Anderhalf jaar later heeft het stel samen een winkel in de Schoutenstraat. “Het is zo vet dat we samen herinneringen maken.”

    Originele artikel

    Game of Thrones als ijsbreker

    Goed, het verhaal van Ella en Timo begint dus op een plek waar heel veel (liefdes)avonturen anno 2018 beginnen: Tinder. “Maar we hebben veel gemeenschappelijke vrienden, dus we houden onszelf maar voor dat we elkaar anders tóch wel waren tegengekomen”, lacht Ella. Na de ‘likes’ en een kort chatgesprek, volgde al snel de eerste date. “Die was in ’t Oude Pothuys, maar eigenlijk hebben we een soort kroegentocht gedaan, want we zijn ook nog in vier andere kroegen geweest”, herinnert Timo zich. Ella vult aan: “Het was heel leuk en ontspannen. Ik weet nog dat het eerste onderwerp waar we het over hadden Game of Thrones was en toen was het ijs meteen gebroken.”

    ‘Het idee voor een winkel is in één avond ontstaan en heeft ons niet meer losgelaten’

    In één avond

    Lang verhaal kort: na de kroegentocht, volgden nog heel veel meer dates en inmiddels zijn Timo en Ella anderhalf jaar samen én hebben ze dus samen een heuse concept store in de Schoutenstraat. Ella: “We hebben allebei een creatieve opleiding gedaan, maar wilden geen kunstenaarsbestaan. Én we wilden heel graag samen iets doen. We zagen het helemaal voor ons: tegelijkertijd opstaan, koffietje drinken en dan samen naar het werk. De vrijheid van het eigen baas zijn past heel goed bij ons.” Timo: “Het idee voor een winkel is eigenlijk in één avond ontstaan en heeft ons daarna niet meer losgelaten. Daarna zijn we er echt voor gegaan. Via-via kwamen we heel toevallig bij dit pand uit.”

    Tekst loopt door onder de foto.

    Een polaroidfoto van Timo en Ella hangt in hun winkel BLACKFISH.

    Praktisch getrouwd

    Dat het stel na een paar maanden plannen begon te maken om met elkaar een winkel te openen, leverde wel eens verbaasde reacties op. “Vrienden zeiden: zou je dat nou wel doen, samen een winkel? Je bent dan praktisch getrouwd!”, weet Ella nog. Timo vult aan: “En toen we met verhuurders gingen praten, waren we bang voor allerlei spannende vragen over financiële risico’s. In plaats daarvan vroegen ze of onze relatie dit wel zou overleven. Maar wij hebben daar zelf geen moment aan getwijfeld.” Ella: “Kijk, het is geen naïviteit, dat we dit doen. En het is ook niet zo dat we zo’n klef stel zijn dat per se de hele dag samen wil zijn. We matchen gewoon ook op creatief en zakelijk vlak ontzettend goed.”

    Samen herinneringen maken

    Of Ella en Timo zakelijk en privé een beetje gescheiden houden? “Niet echt, maar dat werkt juist goed. Op de werkvloer gaan we met dezelfde waarden en hetzelfde respect met elkaar om als thuis”, vertelt Timo. Ella: “In het begin, vlak voordat de winkel openging, was het heel hectisch, toen hebben we wel bewust goed op elkaar gelet. Dan zeiden we thuis tegen elkaar: oké, we doen alleen nog dit en dat en dan is het écht klaar voor vandaag. Maar tegenwoordig loopt alles door elkaar heen.”

    Timo: “Wat ik zo vet vind aan met Ella werken, is dat we samen herinneringen maken. In plaats van elkaar aan het einde van de dag vertellen wat we op werk hebben meegemaakt, waren we er samen onderdeel van. En soms besef ik ineens: ‘wów, we hebben gewoon samen een winkel!’ Dat is zo gaaf!”

    Tekst loopt door onder de foto.

    Liefde voor 030

    Goed, met de liefde voor elkaar zit het duidelijk wel goed tussen Ella en Timo. En de vlinders voor 030, de stad waar het liefdesavontuur begon, die zijn er ook nog steeds.  “We houden van Utrecht, het voelt echt als onze stad”, vindt Ella. Timo: “En het is ontzettend tof om met een winkel onderdeel te zijn van het stadsbeeld. We werken samen actief mee aan een leukere stad. Dat voelt goed!”

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »